Foredrag

Book et foredrag! Om fake news og kildekritik, konspirationsteorier, kærlighed og ondskab eller andre emner, som jeg har skrevet om. Se dem her. Jeg kommer i hele landet og fortæller for børn, unge og voksne, ofte på skoler og biblioteker. Vil du vide mere? Har du ønsker om et bestemt foredrag? Ring eller skriv til mig med dine spørgsmål!

Foredrag om fake news

Fake news er falske nyheder. De skal ligne rigtige nyheder, og det er svært at se forskel. Formålet med fake news er at få os til at tænke dårligt om nogen. Det kan være om en politiker eller bestemte grupper i samfundet. De sociale medier har gjort det lettere at sprede fake news. Hør, hvordan det sker, og hvorfor nogle mennesker laver fake news. Hør også, hvorfor fake news er farlige for demokratiet, og hvordan du kan spotte fake news, så du ikke bliver snydt! Foredraget kan tilpasses børn, unge og voksne. Foredraget kan kombineres med mit foredrag om kildekritik. Køb bogen Fake news her.

Foredrag om kildekritik

Kend din kilde! Lær at søge på nettet og vurdere din kilde! Er kilden sand eller falsk? Kildekritik er vigtig i dag, fordi vi møder flere fake news og andre falske kilder end nogensinde før! Lær at være kildekritisk. Lær at spotte, om en kilde er sand eller falsk. Lær om kilder på nettet og i bøger – også fake news! Foredraget kan kombineres med mit foredrag om fake news. Foredraget kan tilpasses børn, unge og voksne. Se også min bog Digital didaktik.

Foredrag om kærlighed og ondskab

Læs mere om de to foredrag om kærlighedens historie og ondskab nedenfor. De kan kombineres til ét foredrag: Hvad er kærlighed, og hvad er ondskab? Et foredrag om alskens kærlighed og ondskab i alt fra familier til krig.

Alle mine foredrag kan tilpasses børn, unge og voksne.

+ 45 61 67 00 47

mail@hellehinge.dk

Foredrag om kærlighedens historie

Af Helle Hinge

Foredraget handler om kærlighed i fortid og nutid, og hvordan mennesker til alle tider har elsket hinanden. Fra de gamle græske filosoffer til nutidens moderne mennesker.

Hør, hvordan synet på kærlighed har forandret sig gennem historien, hvornår den romantiske kærlighed blev opfundet, om nogle af verdens mest kendte elskere og om, hvad kærlighed kan føre til af lykke og ulykke.

Foredraget går historisk til værks og præsenterer forskellige tiders berømte kærlighedshistorier. Det handler om flere slags kærlighed, for eksempel til familie, venner, fædreland, ægtefælle og Gud.

Foredrag om ondskab

Af Helle Hinge

Alle mennesker har både godt og ondt i sig. Nogle er mere onde end andre, men kun få ser ud til at være født onde. Kan mennesker være onde uden at ville det? Er det i orden at gøre noget ondt for at opnå noget godt?

Hør, hvordan mennesker i eksperimenter kan lære at gøre andre ondt. Hør også om ondskabens ansigter i gyserfilm og romaner, om seriemordere, krigsforbrydere, terror, tortur og dødsstraf.

Foredraget handler desuden om, hvordan vi kan forklare ondskab. Det inddrager både psykologiske, filosofiske og religiøse forklaringer.